Internet – Den självklara plattformen för handel

När de första E-butikerna växte fram var det med stor skepsis som kunderna såg på deras verksamhet. Varför skulle man köpa något över internet när det var enklare att åka ner till stadskärnan och köpa samma sak? Idag har detta svängt och frågan är istället ”Varför ska man tappa tid på att köpa saker i en fysisk butik när man kan beställa det online”.

Internet har helt enkelt vuxit till att bli den självklara plattformen för handel. Detta då både mellan företag, företag till privatpersoner och mellan privatpersoner. Oavsett väg så finns det webbsidor och system som underlättat handeln. Utöver det finns olika lösningar som passar beroende på produkt och prisnivå.

För privatpersoner är det Blocket och Tradera som dominerar. Detta med helt två olika sätt att få betalt för sina begagnade produkter. Även en del företag väljer att sälja sina saker via dessa kanaler då det är extremt många personer varje dag som är inne på dessa sidor.

Med avancerade webbsystem skapas möjligheter för både företagskunder och privatkunder att beställa produkter från företagens hemsidor. Detta oavsett om det gäller beställningar för några kronor eller en order på flera hundra tusen. Internet och E-butikerna bjuder på snabb kommunikation, enkel översikt på utbudet och möjlighet att köpa dygnet runt.

Fördelar mot de fysiska butikerna är alltså flera och det gör helt enkelt internet till den perfekta handelsplatsen – för det mesta.