Vägen till en bra sajt

Om du funderar på att ge dig ut på nätet och skapa din egen hemsida, finns det flera saker att tänka på. Allra helst ska du köpa några konsulttimmar och få professionella råd kring just din sajt, men till dess kan du titta på våra lite mer generella tips för att få en uppfattning om vad som krävs.

Överskådlig

Det handlar inte bara om att du ska lätt se var menyn är på sajten, eller var kontaktuppgifterna finns. Du behöver också ha en sajt som genast visar vad den handlar om. Du måste vara tydlig med din sajt om du ska verka online. En överskådlig sajt visar direkt att det är en webbshop, en blogg eller möjligen en fansajt till ditt favoritband.

Menyn

Menyn ska vara nära toppen och ha tydlig indelning. Detta brukar vara lätt i början, men för en stor webbshop kan det handla om fyrtio-femtio olika kategorier och då är det lite svårare att få den användarvänlig. Du kommer lång med underkategorier eller checkboxar du kan klick i och ur för att förfina dina sökning på sajten.

Bra text

Även om du har en sajt där du vill visa upp dina bilder, ska du veta att Google älskar text. Och för att sajten ska ha en möjlighet att synas måste Google gilla sajten så den får synas i sökresultaten. Inkludera text till dina bilder, beskriv dem eller förklara vart du var när du tog dem och allt runtomkring. Unik och bra skriven text får sajten att ranka högre och det vill du garanterat för annars kommer folk att få problem att hitta den.